התזונה והמערכת החיסונית
חברי האיגוד האמריקני לדיאטה חושבים שלאוכל יש השפעה על מערכת החיסון. הנה כמה טיפים
אין ספק שכדאי לכל אחד להיוולד עם מערכת חיסונית תקינה וחזקה, שעוזרת להימנע מהידבקות בשפעת או סתם מהתקררות במהלך החורף, חוסכת מגוון של מחלות שפעם היו הורגות רבים מאיתנו, ועוזרת במניעת בעיות בריאותיות נוספות, כמו סרטן, דלקת פרקים ואלרגיה. חברי האיגוד האמריקני לדיאטה טוענים כי חוזקה של מערכת החיסון אינו נקבע רק על ידי גורמים גנטיים (וכמובן, חיסונים), אלא מושפע גם מהאוכל שממנו אנו ניזונים. טענה זו כלל אינה מובנת מאליה, ורופאים רבים סבורים כי גם המחקרים שהצביעו על קשר בין תזונה למערכת החיסון לא סיפקו הוכחות חותכות.
במאמר שפורסם לאחרונה, מציעים חברי האיגוד רשימה של מרכיבים שלשיטתם, מסייעים לחיזוק המערכת. "הרכיבים החיוניים ביותר לבניית המערכת החיסונית הם חלבון, הוויטמינים E, C, A, B6, סלניום, ברזל, אבץ וחיידקים פרוביוטיים", ציינו כותבי המאמר.
האיגוד לדיאטה מפרט במאמר טיפים לתזונה שתחזק את המערכת החיסונית ותגן עליה מפני וירוסים, חיידקים ומחלות כרונית. בחרנו חמישה מהם שמובאים כאן, לשיפוטכם.
1. בצעו סוויץ' בתפריט ועברו לאכול דגנים מלאים: הדגן המלא עשיר ברכיבים תזונתיים ומכיל שפע של מינרלים וויטמין B. לשם כך כדאי להתמקד באכילת קמח מחיטה מלאה במקום קמח לבן. קמח הוא רכיב נפוץ ביותר, שנמצא במוצרים רבים, ביניהם דגני בוקר, פסטה וקרקרים.
2. התחילו את היום עם ארוחת בוקר עשירה: מסתבר כי מי שאוכל ארוחות בוקר על בסיס קבוע, הופך את כל התזונה היומית שלו לבריאה יותר. ארוחת בוקר המכילה סיבים מלאים, כמו דגני בוקר בשילוב עם חלב, כוס מיץ תפוזים טבעי המספקת את 100 אחוז הקצובה היומית של ויטמין C והחלב המספק 1/3 מכמות הסידן היומית בנוסף מתקבלת כמות של חומצה פולית ועוד רכיבים .
3. הקפידו על שילוב ירקות טריים בתפריט, ונסו לשלב כמה שיותר צבעים: אדום, כתום, ירוק וצהוב.
4. אכילה של קטניה כמו שעועית לבנה, שחורה או מנומרת עלולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות, אבל החומצה הפולית והסיבים תזונתיים שהיא מכילה כדאיים מאוד לגוף.
5. כל פירות ההדר, וגם: קיווי, גויאבה, תות שדה, כרוב וברוקולי, מכילים ויטמין C, שהוא אחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר בגוף ואחד הגורמים העיקריים בתזונה השומרת על מערכת החיסון.
מקור הכתבה: http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/699/232.html מאת: גילה אדלר